Борисов, ти гониш!

ГЕРБ започва да изостава от БСП в „спринта“ за „сърцата и умовете“ на хората. Виновни за това са преди всичко „гаулайтерите“ на най-добре представената в парламента партия.

Те пипат грубо в „случая Йончева“, спечелиха си нови противници, а и разколебаха доста свои верни привърженици. Освен това /засега/ доста български граждани, като че ли са са на страната на журналистка, която смятат дори за брутално репресирана. Това обаче е повече рефлективна съпротива срещу властта в защита на подгонения „проектопрестъпник“.

Сега да му мисли прокуратурата /не става ли тя изкупителна жертва в предизборната война?/, която ще трябва да рови за доказателства срещу журналистката-депутатка през девет баира. Ще открие „нещо“, то се знае, за пред нашата публика, но ще издържи ли това „нещо“ пред международните съдилища? Защото нали не мислите, че Елена и БСП ще си оставят магарето в карта?

Това едно: ГЕРБ сипа зорлем гориво в моторетката на социалистите – от самонадеяност, от липса на елементарна тактическа прозорливост и със сигурност събуди и най-задрямалите червени бабички по села и паланки.

Второто е, че, веднъж набрала инерция, БСП ще удвои натиска срещу властта по всички направления – от скапаната ограда на границата и мижавия асфалт на магистралите през прахосаните всуе евромилиарди, повсеместния шуробаджанакизъм и „суджуците“, та до плочките на „Графа“.

Веднъж разколебано от действията на ГЕРБ-победителите през последните години, обикновените избиратели ще започнат лека-полека да гледат по друг начин на „простия“ като тях Борисов и на авера му, майстор-изборджията, Цветанов. И тогава мачът може да се обърне окончателно в полза на социалистите, които, пак да кажем, получиха предимството си не защото са много кадърни и честни, а заради недобре преценените и високомерни ходове на ГЕРБаджиите.

Друг е въпросът дали БСП ще съумее да развее ефективно „байрака“ Йончева, но при всички случаи, за да запази контрола си върху държавата, управляващите ще трябва да подготвят ефикасна контраатака. При това – бързо и умно.

Те обаче по начало не разполагат с достатъчно способни „състезатели“ за тази работа, а част от онези, които водеха „играта“ досега, изглеждат пообъркани и недостатъчно мотивирани. Особено след като наскоро началникът им Борисов им се накара на една представителна среща, като дори остави впечатлението, че се разграничава от тях, заплашвайки ги с някакви сини лампички.

С две думи: БСП навлиза постепенно в кондиция, а ГЕРБ започва да изостава в политическата надпревара. Лошото е, че от тази надпревара Европейският съюз остава още по-надалеч, а на народа изобщо не му става по-добре и продължава да се чувства пренебрегнат. И не е изключено още напролет този иначе търпелив и достоен народ да тегли по една къдрава на целокупното и надменно „червено-гербаво“ представителство и да се опита да се еманципира от дотегналите му политици егоисти и нагли лапачи.

Фотоколаж: Flagman.bg

 

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.