Воля и мозък: Алберт Попов скочи от 13-о на 6-о място

Алберт Попов се класира шести в слалом за Световната купа /СК/ по ски снощи – пред 50-хилядна публика в Шладминг, Австрия. С воля и ум.

Забележителното е, че той се изкачи в престижната шестица, след като бе 13-и в първия манш, което само по себе си също е солидно постижение.

Дръзкият скок нагоре говори, освен за отлична техническа подготовка, за стабилна психика, за умна тактика и непоколебима воля за победа. Все неща, които често са били дефицитни в арсенала на доста наши иначе много добри състезатели.

И друго: Аби, както му казват близки и почитатели /които впрочем стават все повече/ е непоколебимо последователен в стартовете си през сезона и уверено се „плъзга“ в зоната на точките за трофея. Само преди три дни той за първи път влезе в челната десетка – девети! – за СК и ето го вече в Топ 6!

Така че новият връх на момчето от София едва ли ще остане дълго време ненадминат от самия него. Очакваме това да се случи скоро, както прогнозира и знаменитият му предшественик по върховете в световните слаломи Петър Попангелов. Той не ревнува, а се радва искрено, че най-сетне се откроява негов последовател, българин, който да тръгне дръзко и уверено по блестящите му дири.

Припомняме, че Пепи бе шести в старт за СК преди близо 34 години – на 20 март 1985 г. в Парк Сити, САЩ.

Това все пак е достойна история, която – виждаме – постепенно се превръща в красиво настояще.

В неделя Алберт ще участва в гигантския слалом за СК в Гармиш Партенкирхен.

Успех, Аби!

 

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.