Закуски, ордени и много газ на „барутно-погребните“ Балкани

Парламентарната група „БСП за България“ напусна Народното събрание и замириса задушливо на предсрочни избори.

На този „миризлив“ фон заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов тръгна на „приятелска закуска“ в Прищина, Косово.

Бойко Борисов пък получи най-високия орден на Сърбия в Белград, но се наложи бързо да се качи на самолета за… Пловдив, където пак се бе обърнал влак – този път с тонове с газ. Пропан-бутан.

И пак замириса яко.

Газ, само че сълзотворен, е имало в доволно количество и в Тирана, Албания, където полицията е разпръснала бунтове срещу правителството – още един един „барутен“ сюжет от „погребния“ полуостров. За щастие, само със 17 ранени и с оплискани с… мастило депутати. Но по-добре мастило, отколкото газ, нали?

През това време гръцкият премиер Алексис Ципрас написа омирисано от лукавство писмо на Ангела Меркел, в което я моли да ходатайства пред Евросъюза за нова финансова помощ и по неподражаем „византийски“ маниер се самопокани за среща в Берлин. Защото, чупи пръсти Ципрас, положението било „аф или даф“: ако Гърция си платяла дълговете, нямало да има за заплати и пенсии.

Ти да видиш!

Га ядохте кИфтета под Акропола…

Пари гърците, то се знае, пак ще намерят, но със сигурност вече няма да има вълнуващи срещи на живо с неповторимата етно балканска музика на сръбския фолкпевец Шабан Шаулич, който загина днес в автомобилна катастрофа.

Бог да го прости!

Бог да пази и „Погреба“.

Заедно с върналия си името град с преобладаващо българско население – Цариброд. Така Западните български покрайнини стават по-малко „покрайнини“ – близо сто години след злокобния Ньойски договор. Но – още може! за правата на тамошните ни сънародници.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.