Колко мило – „освободителите“ щели да ни изтрият от „лицето на планетата“

Това, което си го знаем от години, започва да се чува вече гласно: „освободителката“ Русия, според тамошен „анализатор“, щяла да ни изтрие от лицето на планетата, ако влезем във война с нея.

Не че имаме такива намерения, но онези – за всеки случай – да ни предупредели.

Колко мило!

Всичко тръгва от одиозния генерал Решетников, който много обича да се набърква в българските работи. Та на този човек на Путин много му допаднала идеята за изтриването на България, лансирана от неговия сънародник в интернет, и побързал да я „хареса“ виртуално.

Иначе, на въпроса кога Русия ще върне на България откраднатите след 9 септември 1944 наши исторически архиви, кагебистът отговаря: „Никога!“. И за да си върже лампазените гащи, добавя, че бил говорил по въпроса с „най-големия руски историк“.

Не че очакваме друг отговор, но има нов момент в „братските“ ни отношения – „освободителите“ вече не само не изпитват и най-елементарно неудобство да изпробват безграничния си имперски цинизъм към страната ни, но вече започват да ни „изтриват“ и от „лицето на планетата“.

Спосибо, значить!

Обаче много сте нервни нещо, братушки. Що така? Толкова ли сте тъпи, че не можете да разберете най-после, че отдавна живеем в друго време; че България може и да е била за вас навремето проста „курица“, а не „птица“, както нахално-просташки декламирахте, но сега все пак е „заграница“. И до голяма степен – и неформално. Колкото и да ви се скърца със зъби от този факт и да се утешавате с епизода, в който Висарионович бил ударил нашия Трайчо Костов през очилата в Кремъл. И после, за всеки случай, го окачил на бесилото, не без любезното съдействие на български комунистически страхливци-блюдолизци…

… България, разбира се, няма да тръгне на война срещу вас, московци. То вие сте по тези работи – та кой, ако не сте забравили, обяви войната между двете държави през 44-а, въпреки непрекъснатите дотогава дипломатически отношения? Кой влезе с танковете си, решавайки, че територията, която гази, не е „заграница“?

А колкото до отмъкнатите архиви на България – сигурни сме, че ще ги пазите „осторожно“, както се изразявате, като „военен трофей“, за каквито и ги обявявате. Въпреки че това не е никакъв „военен трофей“ , а обикновен, пладнешки грабеж. По руски.  Да е пукнала пушка срещу вас в България?! /А бе той маршал Жуков, казват, заграбил след войната сума ти вагони с плячка само за себе си, а ние за някакви архиви там…/.

Е, добре, нека българските архиви са „трофей“. Пазете старателно „трофея“, но да знаете, че той все някога ще проговори и тогава всъщност ще се разбере що за „курица“ е била България и що за „освободителка“ – Русия. „Освободителка“, „Дядо Иван“, че и „мечка“, моля ви се!

Боже, каква ирония – мечка!

Мечка, която продължава да си гризе лапите от нерви, а планетата /от която сме щели да бъдем изтрити, „если“ н`ам к`во си/ се тресе от смях…

… Прочее, като стана дума за военни трофеи, „най-големият руски историк“ и питащият го кагебист да поназнайват нещо за Добруджанския фронт през 1916-а?

А?

На снимката: Нещо от архива – „военен трофей“   

 

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.