Министърката Цачева да каже къде са телефоните

Затворническите власти не можели да открият нелегалните телефони на Николай и Евгения Баневи, които си разменяли есемеси от килиите и изпращали „постове“ по социалните мрежи.

Ами щом е така, нека тези „власти“ поискат „помощ от приятел“ – от министърката на правосъдието Цецка Цачева. Тя не може да не знае – много е Ентелигентна, беше председателка на парламента, беше кандидатка за президент дори и, казват, че имала даже диплома за „вишо“. Вярно, от Рабфак била, ама за „вишо“, нали?

„Помощ от публиката“: Ало, властите, бръкнете в левия джоб на Банев и в десния на Баневица. Ако и там не намерите телефоните, опитайте с „50 на 50“ – пребъркайте половината от собствените си джобове.

Смятаме обаче, че министърката ще открие търсеното и няма да й се налага и на нея /като Баневи/ да търси политическо убежище в Русия заради некадърно ръководене на „местата за изпълнение на лишаването от свобода“ /непостижим евфемизъм!/. Защото до там я докарахме, да четем по интернет обилни текстове от задържания приватизатор срещу прокуратурата, политиците и изобщо – срещу целокупната власт в България.

Той, обвиняваният, може и да е прав в критиките си, ще разберем, надяваме се, скоро, но, съгласете се, че е конфузно някак от ареста да ни информира за дереджето в родното правосъдие, за положението в споменатите по-горе „места“ и за това, че гласи благоверната си за евродепутатка.

Така че, правосъдна Цачева, „твоята игра започна“!

На първо време очакваме отговор на въпроса: Кой и кога каза „Стани богат“ на Банев и му даде „първа сигурна сума“, за да я изпере /според прокуратурата/ до над 1 милиард лева.

 

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.