Честито, северномакедонци! Много здраве от североизточните българи

Вицепремиерът и министърът на външните работи Екатерина Захариева твърди, че България не е отстъпила от националния си интерес по отношение на Македония, която вече е Северна.

С това Захариева влезе в историята.

Македония не е „стабилна, сигурна и предвидима съседка“, както тя твърди, но затова пък едва ли скоро ще влезе в Европейския съюз, което, видите ли, било едно от условията за това. Условие в бъдещо „следварително“ време.

България, уверява ни външната, нямало да прави каквито и да било компромиси с тези условия в преговорния процес. Особено по отношение на „националистичната политика“ на държавата с новоизмисленото име и със склонностите ѝ да краде история и да отрича историческо минало.

Така ли, Захариева? А езикът, който северномакадонците си присвоиха по нагъл начин, да не би да е част от метеорологическото минало?

Има и още доста кражби. В съседна Гърция за подобни неща хвърчат оставки, а у нас министрите случайници като тази гореспоменатата, се канят да…поставят „условия в преговорния процес“.

След дъжд – качулка. Не чувате ли какво „сборува“ струмешкият Заев под път и над път? Хайде, външната, почвайте с условията!

А междувременно докладвайте, пак ако обичате, колко от осемдесетте хиляди граждани на Северна Македония, получили българско гражданство в последните години, ще отбележат в новите си лични карти, че са българи по етническата си принадлежност!

Любопитно е просто.

На снимката: Българи от Македония, преди да почнат да мрат за свободата й в Илинденско-Преображенското въстание през 1903 г. – връхна точка в национално-освободителната борба на македонските и тракийските българи 

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.